Pettigrew State Park

NCDENR_Pettigrew_State_Park

Maintenance Facility
Pettigrew State Park | NC Department of Environment and Natural Resources | New Construction

Completed in 2011, this phased project included renovations to existing offices at Pettigrew State Park and the design and construction of a new LEED Certified office and maintenance facility for the park staff. Located on Lake Phelps, this project was built on a site with significant challenges with regards to soil bearing, high water level, and availability of locally furnished construction materials. In order to meet budgetary requirements of the client, the structure was designed to use a combination of off-the-shelf materials, a highly efficient building envelope, and advanced mechanical system to meet indoor air quality requirements of both office and shop spaces. (Completed with Davenport Architecture + Design)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*